• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину хотят превратить в сугубо аграрную страну
    Опубликовано: 2013-11-26 06:31:18

    В Україні до 2020 року на третину зросте виробництво продукції сільського господарства, і насамперед ― за рахунок продукції рослинництва. Це стане можливим за умови виконання положень, окреслених Стратегією розвитку аграрного сектору економіки. Аби реалізувати це завдання, у Міністерстві аграрної політики та продовольства вже взялися за детальну розробку заходів та інструментів відповідної програми на розвиток Стратегії.

    «У Стратегії ми поставили перед аграрним сектором амбітні, але цілком реальні завдання. Так, потенціал рослинництва дозволяє наростити обсяги виробництва до 2020 року до 50%. Звісно, це дозволить нам значно збільшити експорт рослинницької продукції. Що ж до тваринництва, то воно для нас залишиться стратегічною галуззю. Відтак, ми плануємо закріпити зростання на рівні 20%», ― зазначив Міністр.


    За словами Миколи Присяжнюка, загалом планується, що валове виробництво сільгосппродукції до 2020 року збільшиться на третину. Такі темпи розвитку дозволять збільшувати експорт сільгосппродукції щороку на 3-4%. А це закріпить за АПК статус найбільш перспективного сектору в зовнішній торгівлі. «У Стратегії не лише визначено прогнозовані показники. Так, заплановані економічні досягнення будуть тісно пов’язані із соціальними.


    Адже великотоварне виробництво у нас уже сформувалося. Тому для нас основне завдання ― зростання доходів селян. Адже саме вони виробляють половину валового сільгосппродукту і можуть істотно його наростити», ― наголосив Глава відомства.


    Міністр додав, що для цього у Стратегії приділяється велика увага розвитку кооперативного руху. Окрім цього, держава всіляко сприятиме доступу дрібних і середніх сільгоспвиробників до організованого аграрного ринку. Це допоможе поступово створити умови для збільшення доходів селян.


    Також Микола Присяжнюк зауважив, що наразі у Мінагрополітики розробляють програму, що забезпечить реалізацію Стратегії. Так, у програмі вже будуть визначені конкретні механізми та інструменти для досягнення поставлених завдань.

    agravery

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.