• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему западным банкам не стоит убегать с украинского рынка
    Опубликовано: 2013-11-22 04:31:54

    Незважаючи на очевидне охолодження інтересу західних фінансових груп до роботи в нашій країні, зараз не найкращий час для повного згортання тут банківського бізнесу.
     
    Таку думку висловив заступник голови правління ПАТ "Південкомбанк" Олександр Коробко.
     
    За його словами, очевидним є той факт, що внаслідок зміни економічної ситуації як в Україні, так і в Європі, український ринок, насамперед роздрібний, перестав виправдовувати очікування західних фінінститутів.
     
    "Будемо відверті: свого часу наша країна залучила їх можливістю отримання надвисоких відсоткових доходів. Криза внесла суттєві корективи в стратегії та бізнес-плани західних банків", - заявив Коробко.
     
    За його словами, на швидке повернення витрачених коштів у нинішніх умовах їм розраховувати не доводиться, ситуація в Європі залишається досить складною, і не всі європейські банки в змозі забезпечити своїм українським "дочкам", які потребують докапіталізації, оптимальне фінансування.
     
    "Тим більше вони нічим не можуть їм допомогти в умовах дефіциту української національної валюти, настільки необхідної для активного кредитування населення", - відзначає банкір.
     
    Втім, на його думку, продаж банківського бізнесу західними структурами навряд чи дозволить їм повною мірою компенсувати витрати, які були потрібні на його розвиток в Україні.
     
    "Доречніше говорити про коригування їх бізнес-планів: вони стануть менш амбітними. У найближчій перспективі актуальною для них буде "стратегія виживання", як і для українських банків", - заявив Коробко.
     
    Він також додав, що в умовах перегляду європейськими банками своїх стратегій, в яких Україна вже не значиться в числі найбільш пріоритетних ринків, однозначно можна прогнозувати подальше збільшення присутності тут російського капіталу.
    "Згортання активності західних фінінститутів дає росіянам додатковий шанс на посилення експансії в український банківський сектор", - вважає експерт.
     
    "На відміну від європейських груп вони не відчувають нестачі ліквідності, користуються потужною підтримкою з боку свого уряду і не живлять жодних ілюзій щодо наших реалій. Тому вони можуть зіграти значну роль у процесах злиття і поглинань", - резюмував Коробко.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.