• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему Украину покидают массово иностранные банки
    Опубликовано: 2013-11-21 07:22:56

    Одна стосується українських реалій, а інша - стану справ у материнських банках.

    Таку думку висловив спеціаліст департаменту інвестиційного банкінгу компанії Pro Capital Investment Ігор Лизогуб в інтерв'ю Gazeta.ua, передає кореспондент ІА "ГРІМ".

    Перша - внутрішня українська - це відсутність очікувань зростання банківської системи, очікування девальвації національної валюти та відсутність росту економіки.

    До другої групи причин І. Лизогуб відніс внутрішні проблеми материнських банків.

    "З 2014 року починається новий етап впровадження рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду. Згідно з новими вимогами, потреба в капіталі західних банків збільшиться, а резерви під ризикові активи зростуть", - пояснив експерт.

    Він уточнив, що Україна належить до країн з низьким суверенним рейтингом, тому сам факт наявності дочірнього банку в Україні може викликати потребу материнських банків у додатковому капіталі.

    Зазначимо, що з початку цього року з України пішло вже шість банків з іноземними капіталом. Нещодавно Raiffeisen Bank International повідомив про плани з продажу своєї "дочки" - Райффайзен Банку Аваль. За розмірами активів він був п'ятим в Україні. Інформація про намір австрійців продати свою українську "дочку" з'явилася ще у першій половині жовтня, але тоді в Raiffeisen Bank International все заперечили, а таку інформацію назвали "тривіальними чутками з метою дестабілізації українського банківського ринку".

    Зрештою, у понеділок стало відомо, що Raiffeisen Bank International таки розглядає пропозиції про продаж "Авалю".

    Крім того, у жовтні також стало відомо і про намір материнської компанії "Укрсоцбанку" (в Україні ці банки мають вивіску UniCredit Bank), італійська UniCredit, розглядає можливість його продажу.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.