• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему украинская агропродукция не подходит ЕС
    Опубликовано: 2013-11-15 08:23:05

    Янукович підкреслює, що для модернізації країни за європейськими стандартами потрібні не тільки бажання, але й можливості.
     
    Президент України Віктор Янукович відзначає відсутність попиту на українську продукцію на ринках Європейського Союзу. Про це він заявив під час спілкування з представниками ЗМІ в Запоріжжі, інформує прес-служба глави держави, пише "Дзеркало тижня"
     
    "Всі ці труднощі сьогодні зазнає економіка " , - підкреслив Янукович , зазначивши , що Україна "недоотримала в товарообігу понад 15 млрд доларів".
     
    " Це 25 % товарообігу з країнами східними і насамперед з Росією" , - сказав президент.
     
    Він нагадав , що промисловці , підприємці та представники профспілок підняли це питання. "І зараз йде дуже велика дискусія . Тому питання , які нам необхідно вирішувати , вони все пов'язані з великими капітальними вкладеннями , які у нас на сьогодні немає" , - зазначив глава держави.
     
    Разом з тим президент підкреслив , що Україна за досить короткий період пройшла досить " довгу дистанцію " , наблизившись до критеріїв ЄС.
     
    "Але, звичайно, для того, щоб бути конкурентоспроможними, потрібно готувати економіку. Зараз як негатив - падіння виробництва через те, що ми почали втрачати наші традиційні ринки", - сказав Янукович.
     
    Разом з тим, він зазначив, що "шлях України лежить через модернізацію, через європейські стандарти, через гармонізацію українського законодавства".
     
    "Цей шлях для нас незмінний. Звичайно, на цьому шляху, крім великого бажання, яке у нас є, повинні бути і можливості", - сказав Янукович.
     
    Глава держави зазначив, що будь-які реформи, модернізація вимагають значного вкладення коштів . Він нагадав про дослідження українських учених, які вказують, що "для нас великою проблемою є модернізація наших підприємств під технічні стандарти Європейського Союзу - для цього потрібні величезні інвестиції від 100 до 500 млрд доларів".
     
    "Але найбільш важливий фактор часу. Його у нас вже немає" , - сказав президент.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.