• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Отойдут ли украинские сельхоз земли китайцам
    Опубликовано: 2013-11-08 08:23:59

    Український чорнозем – для китайців! На перший погляд, якийсь каламбур, нісенітниця, землі ж бо, наші… Але тільки на перший погляд. У вересні, під час перебування вітчизняної делегації в Піднебесній, підписано угоду між Китаєм та Україною про інвестування трьох мільярдів доларів у сільське господарство. Китайська сторона заявила про наміри – взяти в оренду українські угіддя, не надовго, всього на 50-т років. Реалізація проекту має розпочатися з Дніпропетровщини. Не просто інвестиції Піднебесної, а перспектива окитайнення територій, все це здійняло галас у нас, в аграрній Херсонщині. На сполох забили громадські діячі та фермери.
     
    До найвищих державних інституцій направили вже друге звернення-протест. Небезпідставно, про можливість задіяння китайських інвестицій у зрошувальну систему регіону вже заявляли представники влади. Ініціатори звернення прогнозують: під загрозою як землі Херсонщини, які обробляються майже на сто відсотків, так і інших областей. В Україні два десятки крупних сільськогосподарських холдингів. У деяких начебто і не проти передати корпоративні права на користування землями чужинцям. Експорт сільгосппродукції.
     
    Гарантований збут і прибутки. У міністерстві аграрної політики і продовольства в інвестиціях китайських і не тільки побачили порятунок. Політичний оглядач, аналітик ТРК ВТВ плюс Святослав Могилівський, який відстежує українсько-китайську тему, шокований: чому у нас мовчать про те, що умова Піднебесної – це завжди лише її робоча сила? А, значить, на наших землях працюватимуть не наші. Чому не називають речі своїми іменами – не інвестиції, а кредит, причому на купівлю товарі?. Як видно, запитань в українсько-китайській темі більше, ніж відповідей. До слова, інвестиції Піднебесної намагалися залучати в Красноярському краї Росії. Проект з вирощенням тепличних овочів провалився. Умови чужеземного інвестора не прийняло місцеве населення.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.