• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новая масштабная тенденция украинских агрохолдингов
    Опубликовано: 2013-11-08 00:33:08

    Аграрні концерни взяли курс на географічну концентрацію земель. Для цього вони продають активи у віддалених регіонах від центрального виробництва. Великі українські агрохолдинги взяли курс на зростання екстенсивним шляхом і продають активи, які трохи не вписуються в їх існуючу операційну структуру.

    Про це повідомив генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.

    У той же час, зазначив він, всі ті ж аграрні холдинги продовжують купувати землю, яка добре укладається в існуючу структуру.
    «Наприклад, «Кернел» продає і вже продав істотну частину своїх цукрових заводів, а також невеликі господарства, які невигідні з точки зору місця розташування. При цьому той же «Кернел» є одним з найбільших консолідаторів в галузі» , — говорить він.

    Тобто, з одного боку вони і продавці, з іншого — покупці, передає портал «Украгро».

    Таким же чином HarvEast продав землю в Запоріжжі та Умані з метою географічної концентрації земель в одному регіоні, звернув увагу експерт. «Смарт» продав свій свинарський бізнес.

    На його думку, бізнесмени почали концентруватися на індустріях, в яких у них найкраща експертиза.

    agravery

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.