• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порошенко не будет увольнять сотрудников Рошена из-за России
    Опубликовано: 2013-11-05 23:37:30

    Нардепи Петро Порошенко і Григорій Заболотний розказали у Вінниці про свої нові законопроекти, діяльність у Верховній Раді


    Минулої п'ятниці народні депутати Петро Порошенко і Григорій Заболотний провели прес-конференцію. Розповіли, що голосують тільки за себе, які законопректи підтримують і до створення яких долучаються. Зокрема, один із законопроектів наших позафракційних депутатів спрямований на вдосконалення процедури прийому на державну службу колишніх службових і посадових осіб місцевого самоврядування.

    - В Україні склалася ненормальна ситуація, коли службовець місцевого самоврядування, переходячи на державну службу, змушений по новому збирати купу довідок і місяцями очікувати результати різноманітних перевірок, - сказав Григорій Заболотний.

    За його словами, це провокувало виникнення корупційної складової, принижувало працівників.

    - Запропонований нами законопроект передбачає, що працівники місцевого самоврядування вступають на державну службу в порядку переведення, уникаючи зайвої тяганини, - уточнив Петро Порошенко. - Адже очевидно, що в системі місцевого самоврядування на службовців покладається не менша відповідальність, ніж на державній службі. Тож недоречно зайвий раз ганяти людей за довідками від психіатра чи нарколога, змушувати їх витрачати чималі кошти і провокувати корупцію.
    Згадали нардепи й про інші законодавчі ініціативи, авторами яких вони виступили.

    - Останній законопроект, який я зареєстрував - це постанова про святкування 750-річчя правління Данила Галицького, - каже Петро Порошенко. - Ця визначна дата виповнюється у 2014 році. Тим часом у співпраці з Польською академією наук, Польською політехнікою, інститутами археології та історії ми сформували потужну робочу групу, яка здійснила експедицію з пошуку однієї з найстарших українських церков, де могила першого українського короля. Ця унікальна за архітектурою церква 13 сторіччя знайдена, вона й досі діє у польському місті Холм.

    Але депутати звітували не тільки про власну законотворчу діяльність, а й про закони, які підтримали, чи не підтримали голосуванням.

    - Ми вважаємо, що закон про пенсійну реформу виявив свою неефективність, - каже Петро Порошенко. - Її треба переглянути. Тому ми принципово на кожній сесії говоримо про врегулювання цього надзвичайно важливого питання...
    Крім того, вінницькі депутати проти запровадження державних векселів, створення земельного банку, а також приватизації аграрного фонду.

    Відповідаючи на питання журналістів, Петро Порошенко підкреслив необхідність звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко напередодні підписання угоди з Євросоюзом.

    - Ще дев'ять місяців тому влада виключала будь-яку можливість того, що Тимошенко опиниться на волі. Нині ж Президент каже, що якщо з'явиться закон, який дає можливість Тимошенко лікуватися за кордоном, він його підпише. Це гарний знак, - упевнений Петро Порошенко. - Опозиція заявила, що ні розробляти, ні підтримувати жодного такого законопроекту не буде. А я вважаю таку позицію безвідповідальною. І справа навіть не у Тимошенко... Ми маємо проголосувати за будь-який схвалений Європою закон, який стане ключиком, що відкриє нам ворота євроінтеграції.

    Водночас Петро Порошенко заявив, що не вважає себе "першою жертвою євроінтеграційних прагнень України".
    - Думаю, що Roshen не жертва, а, скоріше, символ євроінтеграції, - посміхається Петро Олексійович. - Всі розуміють, що усі ті причини, внаслідок яких Roshen потрапив під удар, не мають відношення ні до харчової безпеки, ні до якості. Навіть економіка тут ні до чого. Просто Roshen cтав інструментом тиску на Україну, на владу і народ, аби позбавити нас нашого суверенного права самим визначати, як нам далі жити. І за це право самостійно ухвалювати рішення ми будемо боротися. Тому я пишаюся, що в такий спосіб Roshen став символом української незалежності.

    За словами політика, Roshen не планує скорочень працівників через заборону експорту продукції компанії в Росію.
    - Чи буде скорочення? Через Росію - не буде. Для мене це принципово. Але якщо буде продовжуватись свавілля вітчизняних силовиків і податківців, то я не можу це гарантувати, - каже Петро Порошенко. - Ми, коли маємо зовнішній тиск - об'єднуємось і це є гарна риса українців. Подивіться, як об'єднується український народ, коли є несправедливі звинувачення України у будь-чому. Найбільш небезпечна п'ята колона всередині. Це ті, хто придушує активність вітчизняних підприємств, вичавлюючи останні гроші, щоб ними заткнути бюджетні дірки. На мою думку, невинно постраждалими в цьому свавіллі опиняться працівники українських підприємств.

    Він також спростував чутки про продаж корпорації.

    Максим ЗОТОВ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.