• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кто виноват в запрете Россией продукции Рошен
    Опубликовано: 2013-11-02 23:44:28

    Кореспондент The New York Times відвідав Київську кондитерську фабрику Roshen ім. Карла Маркса та розповідає, чому у Росії заборонили продавати цукерки корпорації.
     
    Видання вважає, що українська кондитерська корпорація Roshen має ту саму проблему, що й багато компаній з країн, розташованих між ЄС та Росією. Вона опинилася у пастці на нічийній землі між торговельними блоками, дедалі небезпечнішому місці, оскільки обидва блоки намагаються переконати країн-сусідів (Україна та Молдова) у доцільності укладення ексклюзивних торговельних угод.
    The New York Times згадує навіть Фултонівську промову Черчиля, у якій той нагадав про Залізну завісу. Лише у торговельних війнах Росії зі своїми сусідами йдеться радше не про Залізну завісу, а про Молочну або Шоколадну, оскільки Литва теж страждає від заборони на імпорт її молочних продуктів до Росії.
    Заборона на продаж продукції Roshen у Росії випливає радше з публічної позиції її власника, Петра Порошенка, що виступає за інтеграцію України з ЄС, а не з Митним Союзом.
     
    "Митний Союз Росії, Білорусі та Казахстану, улюблений проект президента РФ Володимира Путіна, ніколи не зможе дорівнятися ЄС. У 2012 році ВВП країн Митного Союзу становив $2,3 трлн, а ЄС – $16,6 трлн", - йдеться у матеріалі.
    Видання також зазначає, що ВВП України, який становить $176 млрд, лише трохи підсилив би російський торговельний блок. Проте, приєднання 46 млн споживачів з України дало б змогу Митному Союзу скоротити відставання від ЄС за чисельністю населення: з Україною у МС було 215 млн осіб населення, у порівнянні з 501 млн у ЄС.
    Російські урядовці натякають, що вони лише дають зрозуміти власникам бізнесу у країнах-сусідах, яка втрата ринку на них чекає, якщо їхні уряди вирішать не вступати до Митного Союзу.

     

    ipress.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.