• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинским продуктам закроют путь в Россию
    Опубликовано: 2013-10-25 03:32:53

    Росія не хоче щоб на її ринок надходила "збірка викруткою" українцями євротоварів, після підписання асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це заявив президент Росії Владімір Путін на прес-конференції за підсумками саміту ЄврАзЕС у Мінську.
    Він нагадав, що Україна має намір запровадити у себе технічні регламенти ЄС, "а це означає, що багато товарів, вироблені на Україні, повинні підкорятися технологічним нормам Євросоюзу".

    "Це дуже хороші норми, але для того, щоб по них випускати товари, потрібна модернізація економіки. Це вимагає великих інвестицій. За нашими експертними оцінками, це десь в районі сотні мільярдів євро. Є ці джерела?" - зауважив президент РФ.

    У зв'язку з цим він звернув увагу на те, що "Україна не приєднується повномасштабно до ЄС і тому ніяких особливих кредитів і пільг (для неї) не передбачено".

    "На нашу думку, це може призвести до витіснення власне українських товарів, насамперед на ринку Митного союзу", - підкреслив Путін.

    За його словами, країни МС звернули увагу ще на одну проблему: так звана "збірка викруткою" відповідно до договору про асоціацію України та ЄС визнається товаром українського виробництва.

    "Це що таке? Це "викрутка" називається. Це "збірка викруткою", а ми не хочемо мати збірку на своїй території в масовому масштабі", - сказав Путін.

    Він також додав, що Україна погоджується лібералізувати сільськогосподарський ринок.

    "І в сфері тваринництва, що стосується живої худоби та м'ясопродукції, це стосується і рослинництва... Це всі предмети дуже складних предметних переговорів. Ми не є учасниками переговорів і не можемо і ось так от в явочному порядку все це прийняти на свій рахунок і перенести на російський грунт", - сказав Путін.

    Тому, за його словами, сторони домовилися провести консультації відповідно до правил, викладених у договорі про зону вільної торгівлі СНД.

    Натомість прес-секретар президента РФ Дмітрій П’єсков зазначив: "Раніше планувалося, що президенти Росії і України проведуть окрему зустріч, але потім було прийнято рішення, що бесіда відбудеться на полях спільної вечері глав держав".

    Вечеря буде влаштована у резиденції президента Білорусії. У ній візьмуть участь президенти Росії, Білорусії, України, Казахстану, Таджикистану та Вірменії.

    Як повідомлялось, сьогодні проходить засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав.

    Зокрема Аляксандр Лукашенка на ньому заявив, що, рухаючись по шляху євроінтеграції, Україна не повинна закривати для себе можливість участі в Митному союзі та ЄврАзЕС.

    Натомість Путін наголосив: приєднання України до Митного союзу в разі підписання нею угоди про асоціацію з ЄС неможливе.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.