• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцев ждет обвал цен на отдельные группы товаров
    Опубликовано: 2013-10-11 04:33:47

    Після підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС між Україною і Туреччиною, яка вже має статус асоційованого члена Євросоюзу, «автоматично» встановиться режим вільної торгівлі. В свою чергу він забезпечить подешевшання для населення України турецьких товарів.

    Напередодні українська делегація вела переговори про транспортування в Україну дешевого каспійського газу. За задумом, він повинен поставлятися через Туреччину.

    Розмова відбулася під час візиту президента України Віктора Януковича до Туреччини. Обговорювали не тільки газ, а й новий формат відносин Києва та Брюсселя, а також створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

    Остання вже є асоційованим членом Євросоюзу і має з ним зону вільної торгівлі. Тому якщо Україна отримає у Європі такий же статус, турецькі товари для українців подешевшають. Йдеться про одяг, взуття, тканини, деякі овочі.

    Українські підприємства теж зможуть простіше торгувати в Туреччині. Ця країна стабільно купує український металопрокат, продукцію хімзаводів, рослинництва. Вже зараз з Анкарою починають домовлятися в деталях, як перейти до відкритих митних кордонів. Саму ж угоду дві країни мають намір підписати наступного року.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.