У січні - вересні нинішнього року територіальні органи Держспоживінспекції України перевірили близько 9 тисяч магазинів і ресторанів. З 2 тис. тонн продуктів було забраковано близько 40%. Також фахівці перевірили близько 13 тисяч декалітрів питної води та безьних напоїв , з яких забракували і зняли з реалізації майже третину.
Ось скільки було забраковано товарів:
М'ясопродукти - 42% (перевірено 200 тонн) ;
Молочні продукти - 40% (перевірено 120 тонн) ;
Рибні продукти - 38% (перевірено 200 тонн) ;
Масла і жири - 37% (перевірено 100 тонн) ;
Хлібобулочні вироби - 30% (перевірено 80 тонн) ;
Овочі та фрукти - 42% (перевірено 700 тонн) ;
Дитяче харчування - 20% (перевірено 50 тонн) ;
Безьні напої - 30% (перевірено 13 тис. дал) ;
ь - 32% (перевірено 11 тис. дал) .
agrinews.com.ua