• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсионный возраст в Украине будут поднимать еще не раз
    Опубликовано: 2013-10-02 02:03:07

    В Інституті демографії говорять, що прогодувати армію пенсіонерів, яка нараховує сьогодні тринадцять з половиною мільйонів, державі дедалі важче.

    "У нас співвідношення платників внесків і одержувачів пенсій – критичне. Зараз пенсіонерів більше, аніж платників внесків. Підвищення пенсійного віку, яке було започатковане в 2011 році – це зовсім не останнє підвищення. І треба бути готовим, що пенсійний вік буде ще підвищуватися", - прогнозує Лідія Ткаченко з Інституту демографії.
    В Україні надходжень до Пенсійного фонду від соціальних внесків не вистачає на те, щоб профінансувати пенсійні виплати.
    Станом на зараз дефіцит Пенсійного фонду, що його має щорічно покривати держава, вже перевищив 80 мільярдів гривень. Експерти бачать причину в тому, що останніми роками пенсії зростали швидше, аніж зарплати, з яких робляться відрахування до Пенсійного фонду.
    Детальніше про те, як Україні загрожує "пенсійна" катастрофа навіть з бідними пенсіонерами - у сьогоднішній програмі "Крупним планом".

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.