• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему США заинтересованы в Украине
    Опубликовано: 2013-08-10 21:38:06

    Американці готові посприяти євроінтеграції України в обмін на природні ресурси, котрі на сьогодні їх всерйоз зацікавили, зокрема нафта та газ.

    В зв’язку із чим, новий посол США в Україні Джеффрі Пайетт наголошує, що пріоритетами в його роботі будуть подальше зближення України та Європи, а також досягнення Україною енергетичної незалежності.

    Пайетт зазначив, що його попередник, Джон Теффт як хороший дипломат залишив небагато невирішених завдань, і підкреслив, що він, як і Теффт, буде продовжувати працювати над тим, щоб Україна стала ближче до Європи і в підсумку стала її частиною.

    "Мова йде про успішне підписання угоди про асоціацію. Ми дуже сподіваємося, що вона буде підписана на листопадовому саміті у Вільнюсі. Це питання номер один, яке відбудеться під час моєї каденції", - розповів новий посол США в інтерв'ю "Радіо Свобода".

    Пайетт також розповів про те, що підтримуватиме прагнення України досягти енергетичної незалежності.

    Він нагадав, що дві великі американські нафтові компанії дуже зацікавлені у співпраці з Україною - ExxonMobil і Chevron.

    "Вони хочуть принести кращі американські технології, ноу-хау та американські гроші в український енергетичний сектор ... Наступним кроком має бути завершення угоди про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron. Очікується узгодження (цієї угоди) на обласному рівні. Що стосується ExxonMobil, то зараз йдуть переговори з урядом. Сподіваюся, що через пару років ми побачимо значні інвестиції - порядку сотень мільйонів доларів ", - розповів Пайетт.

    За матеріалами: obozrevatel

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.