• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордный урожай украинских персиков может попросту сгнить
    Опубликовано: 2013-08-08 21:24:11

    Садоводи південних областей України зібрали цьогоріч рекордний врожай персиків – у вісім разів більший, ніж торік.

    Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, зазначає прес-служба відомства.

    За його словами, місцева влада має активізувати роботу, аби рекордний урожай персиків був доступний українцям за прийнятною ціною.

    "Необхідно, аби рекордний урожай персиків в Україні реалізували за вигідною для споживачів та виробників ціною. Я вже дав доручення всім обласним управлінням АПК", - сказав міністр.

    Влада на місцях має посприяти виробникам персиків у реалізації цих фруктів на ОРСП, продовольчих ринках та ярмарках за достойною ціною, вважає Присяжнюк.

    "Це допоможе уникнути необґрунтованих націнок посередників. А виробники отримають за свій врожай вигідну ціну", – наголосив міністр.

    Як зауважив посадовець, на стихійних ринках Півдня персики коштують дешево, а от в торговельних мережах по Україні навпаки, ціна підвищена.

    "Такі спекулятивні дії посередників необхідно припинити", - вважає міністр, додавши, що українці всіх областей мають відчути переваги від рекордного врожаю.

    Присяжнук також додав, що загалом по Україні зібрали понад 22 тисячі тонн кісточкових, що вдвічі більше, ніж минулого року.

    real-economy

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.