• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угорщина готова до співпраці з підприємствами АПК Прикарпаття
    Опубликовано: 2013-01-05 12:01:09

    Голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку адресував офіційного листа Генеральний консул Угорщини в
    м. Ужгороді Йожеф Бачкаї.
    Разом зі щирими новорічно-різдвяними привітаннями для прикарпатців, які «уміють свято зберігати, передавати свої традиції і зачаровувати ними гостей», Генконсул надав адреси фірм, які готові налагодити галузеву партнерську співпрацю з прикарпатськими підприємствами. Про це Михайло Вишиванюк повідомив учора на оперативній нараді.

    Зокрема, угорська сторона має «намір до співпраці» з прикарпатськими агропідприємствами, з окремими з яких офіційні представники євросоюзівської Угорщини мали нагоду ознайомитися зблизька під час попередніх офіційних візитів на Прикарпаття.
    Своєму заступнику з АПК Василю Брусу голова ОДА Михайло Вишиванюк дав доручення «напрацювати конкретні варіанти такої взаємовигідної для області співпраці з індустріально-аграрною Угорщиною, яка в останні роки стала однією з найпривабливіших для іноземних інвестицій країн Східної Європи».

    Довідково
    В структурі сільського господарства Угорщини рослинництво й тваринництво є майже рівноцінними галузями за ринковою вартістю продукції, що виробляється. 2/3 ріллі зайнято посівами зернових, переважно пшениці та кукурудзи. Вирощують картоплю, цукрові буряки, соняшник, овочі (перець, цибуля, огірки тощо), розвинені садівництво й виноградарство. Токайські вина з винограду, що вирощується на схилах вулканічної гори Токай, вважаються одними з найкращих у світі.
    З галузей тваринництва основними є свинарство і розведення свійської птиці. Угорщина посідає одне з перших місць в Європі за споживанням м’яса птиці на душу населення. Розвинене молочне скотарство. У сільському господарстві зайнято 20 % населення.

     

    Источник uga-port

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.