За 10 місяців 2012 року в Україні вироблено 239,5 тисячі тонн круп, що майже на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року. Такі обсяги виробництва не лише повністю задовольняють внутрішній ринок, а й дозволяють збільшити експорт. Так, цьогоріч Україна експортувала майже 30 тисяч тонн круп на суму 12,2 мільйона доларів. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Крупи є традиційним для українців харчовим продуктом, багатим на клітковину, мінеральні речовини та вітаміни, хоча останніми роками спостерігається певне зменшення частки круп у раціоні наших громадян. Однак обсяги виробництва круп не лише дозволяють задовольнити попит на внутрішньому ринку, а й збільшити їх експорт. Так, у січні-жовтні 2012 року вітчизняні підприємства виробили 239,5 тисячі тонн круп, що майже на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр поінформував, що серед найбільш вживаних українцями круп найбільше було вироблено гречаної крупи – 50,5 тисячі тонн, рису – 29,4 тисячі тонн, та пшоняних круп – 11,7 тисячі тонн. Також Микола Присяжнюк відзначив активну динаміку експорту круп’яних виробів у цьому році.
«За 10 місяців 2012 року Україна експортувала майже 30 тисяч тонн круп на загальну суму 12,2 мільйона доларів. Варто зазначити, що цьогоріч найбільше закупили українських круп Російська Федерація – 15 тисяч тонн, Білорусь – 3,9 тисячі тонн, Молдова – 3,2 тисячі тонн та Азербайджан – 1,3 тисячі тонн», − додав Микола Присяжнюк.
Источник minagro
agrinews.com.ua