• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2012 році Україна експортувала 1,16 мільйона тонн ріпаку
    Опубликовано: 2012-12-14 20:01:57

    Як повiдомляє ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА, за 10 місяців поточного року вітчизняні аграрії експортували майже 1,16 мільйона тонн ріпаку на загальну суму понад 711 мільйонів доларів США. Так, порівняно з минулим роком експорт українського ріпаку зріс на 465 тисяч тонн. Загалом цьогоріч вітчизняні аграрії зібрали майже 1,2 мільйона тонн цієї культури. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
    «У структурі експорту вітчизняної продукції рослинництва значна роль належить олійним культурам, з яких варто відзначити динаміку поставок на зовнішні ринки українського ріпаку. Так, за 10 місяців цього року аграрії експортували майже 1,16 мільйона тонн ріпаку, що на 465 тисяч більше, ніж минулоріч. Загалом у 2012 році ріпаку експортовано на суму понад 711 мільйонів доларів, що майже на 270 мільйонів доларів більше  порівняно з минулим роком», − зазначив Микола Присяжнюк.
    Міністр наголосив, що, незважаючи на несприятливі погодні умови, сільгоспвиробники зібрали 1,2 мільйона тонн ріпаку, майже весь обсяг якого буде експортовано. За словами Миколи Присяжнюка, у 2012 році Україна відкрила для себе нові ринки для поставок цієї культури, наприклад ОАЕ, Португалію, Італію.
    «Цьогоріч найбільшими імпортерами українського ріпаку стали Польща – 304 тисячі тонн, Бельгія – 216 тисяч тонн, Франція – 183 тисячі тонн та Нідерланди – 180 тисяч тонн»,  − додав Микола Присяжнюк.
    Також очільник відомства нагадав, що цьогоріч озимим ріпаком засіяно понад 1 мільйон гектарів, і наразі сходи отримано на 99% площ. Найбільше посіяно озимого ріпаку у Вінницькій, Львівській, Тернопільській, Черкаській та Хмельницькій областях. Окрім того, у 2013 році планується засіяти ярим ріпаком ще 65 тисяч  гектарів.

     

    Источник kmu

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.