• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина допоможе Україні налагодити виробництво біопалива
    Опубликовано: 2012-12-12 09:30:31

    Україна та Німеччина активізують співпрацю в галузі біоенергетики. Також ФРН сприятиме впровадженню у 2013-2014 роках перспективних проектів з виробництва біопалива в Україні. Про це йшлося на українсько-німецькій нараді з питання співпраці щодо розвитку виробництва енергії з біомаси. У заході взяли участь представники Мінагрополітики, Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини, Посольства ФРН в Україні, Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробовування техніки ім. Л. Погорілого та навчального науково-технічного інституту НУБіП.
    Директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики України Олександр Григорович проінформував німецьку сторону про позитивні зміни, які відбулися у вітчизняному законодавстві в частині сприяння виробництву біопалива. Також фахівець проаналізував сировинний потенціал України для розвитку біоенергетики та визначив перспективні напрямки співпраці між українськими та німецькими підприємствами щодо виробництва енергії з біологічної сировини.
    Голова відділу співробітництва з країнами Центральної та Східної Європи Юрген Кайнхорст Федерального міністерства, у свою чергу, висловив готовність Німеччини надати у 2013 році технічну допомогу для розвитку біоенергетики в Україні. Також він наголосив, що для впровадження пілотних об'єктів можуть бути залучені німецькі інвестиції.
    Директор Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробовування техніки ім. Л. Погорілого Володимир Кравчук та директор ННТІ НУБіП Валерій Дубровін презентували проекти створення пілотних біоенергетичних комплексів, які передбачають виробництво теплової енергії та біогазу з відходів сільськогосподарського виробництва із застосуванням сучасних німецьких технологій та обладнання.

     

    Источник minagro

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.