• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Банани, ківі, апельсини та мандарини українцям уже не екзотика
    Опубликовано: 2012-12-10 14:39:09

    Банани, ківі, апельсини та мандарини українцям уже не екзотика

    Банани, ківі, апельсини та мандарини українцям уже не екзотика. У кого гроші на "вітаміни" є -  купують інші заморські фрукти - рамбутан, карамболь, тамарілло, кумкват або лічі. Щоправда, завозять їх не багато. Попит малий. Кумквату з Ізраїлю, Китаю, Іспанії, Франції та Перу за січень-жовтень імпортували 20 тонн. Лічі - усього 316 кілограмів. Тоді як бананів, за сезон їмо 250 тисяч тонн. Сообщает ubr


    Катерина Васіна, експерт аграрного ринку:  "Такой фрукт как папайа – его ввозится всего от 12 до 18 тонн в год. Это не значительные объемы. В этом году по сравнению с прошлым, цена на ввозимые фрукты, выросла на 20-40%, в зависимости от того, какой фрукт. Это в долларовом эквиваленте".

    Щодо цінах  у гривні - кілограм лічі у супермаркеті по 229 гривень. Інжиру – по 259.  Дорого – бо імпортери мають покрити логістичні витрати. Націнка через транспортування – величезна. 


    Дмитро Циганков, директор з маркетингу супермаркету: "Она может быть до 200%. Ну вот если доллар фрукт стоит там, то тут он может стоить 3-4 доллара. Дело в том, что  если фрукт вы хотите получить очень свежий и очень спелый, его нужно везти маленькими партиями на самолете. Это очень дорого – возить фрукты".


    Утім, є і більш бюджетні фрукти. Приміром, тамарілло. Штука коштує десь 21 гривню. Згодиться плід для виготовлення джемів, соусів та страв із  овочів.  За 17 гривень можна знайти  карамболь. Кажуть, дуже доречний плід після похмілля.  Щодо розцінок на новорічні свята, експерти кажуть, що все залежатиме від курсу валюти. Якщо гривня девальвує – "екзотика" дорожчатиме.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.