• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпропетровщина вийшла на друге місце в Україні згідно з рейтинговою оцінкою за 35 показниками
    Опубликовано: 2005-08-01 09:20:00

    За підсумками роботи у першому півріччі, згідно з рейтинговою оцінкою, яка здійснювалася за 35 показниками, Дніпропетровщина вийшла на друге місце в Україні. Однак, повідомляючи цю новину сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації, керівник області Юрій Єхануров, зауважив: "Ми не перші, але й не другі, оскільки попереду тільки столиця", і закликав продовжувати рух вперед - з відривом від тих, хто позаду. А слід сказати, що від найближчих сусідів Дніпропетровщина уже "відірвалася": Донецька область - на п'ятнадцятому, Запорізька - на шостому, Луганська - на дев'ятнадцятому, Харківська - на тринадцятому місці.

    Одним із головних чинників відновлення темпів економічного зростання області, зазначив Юрій Єхануров, є стабільна робота промисловості, приріст обсягів виробництва якої становив 8,4%, а обсяг реалізованої продукції (у діючих цінах) сягає майже 26650 млн грн. Збережено тенденцію нарощування експортних поставок продукції, які зросли на 33,5% і досягли 2,6 млрд дол США. У сільському господарстві одержано приріст обсягів виробництва продукції в усіх категоріях на 17,4%, в тому числі завдяки збільшенню виробництва на 37,5% сільськогосподарськими підприємствами усіх форм власності.

    Доходи загального фонду зведеного бюджету області за перше півріччя ц.р. виконано на 106,7%. У цілому по області надходжень до місцевих бюджетів зросло, порівняно з таким же періодом минулого року, майже на 31%. До держбюджету за цей період надійшло податків, зборів та інших платежів понад 2,7 млрд грн (122% до плану) - майже вдвічі більше, ніж за січень-червень минулого року. Планові показники платежів, які контролюються податковими органами області, перевиконані більш як на 30%. Насамперед, за рахунок податку на прибуток підприємств, надходження якого сягають майже 1,7 млн грн, або 180,2% до плану. Цьому, за словами Ю.Єханурова, сприяла робота щодо усунення безприбуткової діяльності підприємств та збільшення надходжень від великих платників. Власні видатки загального фонду зведеного бюджету області (без урахування трансфертів, що передаються до державного бюджету), порівнянні з першим півріччям 2004 року, зросли на 200,3 млн грн, у тому числі на освіту - майже на 134 мільйони (або майже на 40%), на охорону здоров'я - більш як на 80 мільйонів (на 30,8%), на культуру і мистецтво - на 9,2 мільйона (або на 32,5%).

    Інформує Урядовий портал

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.