• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Вечерко про відносини України-США
    Опубликовано: 2010-05-26 17:08:04

    На сьогодні відносини України та США мають великий потенціал, і зараз необхідно інтенсифікувати двосторонні контакти між нашими країнами. Про це сьогодні відповідаючи на запитання журналістів повідомив представник фракції Партії регіонів, Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, Володимир Вечерко.

    За словами депутата зміна зовнішньополітичних акцентів у політиці США, що відбулась протягом останнього року створила як нові виклик, так і нові можливості для розвитку двосторонньої співпраці з Україною.

    «Зараз для України важливо знайти та втримати баланс між ЄС, США та РФ. Тобто реалізовуючи власну зовнішню політику потрібно усвідомлювати, що наші стратегічні партнери знаходяться не лише по різні сторони наших державних кордонів, але й навіть по інший бік Океану. І в цій ситуації відстані – не мають бути перепонами для інтенсифікації діалогу щодо поглиблення співпраці», - зауважує депутат.

    Пріоритетом у співпраці України США на думку депутата має стати реалізація принципів закладених в Хартії про стратегічне співробітництво між Україною та США, підписаної ще в 2008 році. Проте, Вечерко зауважує, що є й інші перспективні питання, варті детального вивчення й втілення у життя, тому говорячи про розвиток співпраці, обмежуватися лише одним документом не варто.

    «Необхідно розширити масштаб програм зі співробітництва, що реалізовуються зараз. Перспективним напрямом двостороннього співробітництва є партнерство  в сфері енергетики, із запозиченням Україною досвіду США щодо реалізації програм енергозбереження та розвитку альтернативної й відновлювальної енергетики», - зазначає парламентар.

    «Сполучені Штати є одним з світових лідерів у інвестуванні та розробці нових енерготехнологій, зокрема виробництва різних видів етанолу, метанолу, виробництва палива з вугілля, біомаси, використання гібридних та електричних двигунів, створення екологічно чистих вугільних електростанцій тощо. Вивчення їх досвіду може стати корисним не лише для нас, але й для всього регіону, тому ми повинні розвивати партнерство й в цьому напрямку», - констатував Вечерко.

    Прес-служба депутата
    +380508000167

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.