• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт: Росія ніколи не піде на створення зони вільної торгівлі з Україною
    Опубликовано: 2005-06-24 14:39:53
    Росія не зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі з Україною. Про це напередодні засідання групи високого рівня з формування Єдиного економічного простору, яке відбувається 24 червня у Києві, заявив в інтерв‘ю «ВВС» науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

    «Росії абсолютно не потрібна зона вільної торгівлі з Україною. Якби вона була їм потрібна, вони б вже ратифікували угоду з Україною про зону вільної торгівлі 93-го року – в нас уже 12 років на папері існує зона вільної торгівлі з Росією», - сказав він у відповідь на питання про те, наскільки Росія може погодитися на зону вільної торгівлі без вилучень та обмежень в тому розумінні, в якому її пропонує міністр економіки України Сергій Терьохін.

    За словами Сушка, існуючі проекти документів, направлених на створення зони вільної торгівлі, насправді направлені на формування чогось на кшталт митного союзу.

    «Ретельний аналіз свідчить про те, що ціла низка регуляторних норм виходить за рамки того, що в усьому світі трактується, як Зона вільної торгівлі. Там є дуже істотні елементи митного союзу. Зона вільної торгівлі, якщо її створювати за загальноприйнятими нормами, не шкодить національним інтересам України. на жаль, під поняттям Зони вільної торгівлі російська сторона вбачає зовсім іншу річ», - зазначив Сушко.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.