• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна без 5% Світової організації торгівлі
    Опубликовано: 2005-05-19 08:57:01
    Україні залишилося врегулювати лише 5% неузгоджених пунктів на шляху вступу до СОТ. Про це сказав міністр економіки Сергій Терьохін, виступаючи у ВРУ з доповіддю „Про хід виконання заходів щодо вступу України до СОТ”.

    За його словами, у рамках двосторонніх переговорів з доступу до ринків товарів погоджено більше 95% тарифних позицій. Неузгоджені позиції складають в основному ставки мита на особливо чутливі для України товари, в основному сільськогосподарського сектору.

    Як повідомили ІА «Гаряча лінія» в прес-службі міністра, на сьогодні Україною підписано 30 двосторонніх протоколів та отримано повідомлення про відсутність вимог до України ще від 2 країн-ів Робочої групи.

    Переговори щодо доступу до ринку послуг України, за твердженням С. Терьохіна, знаходяться на заключній стадії. Завершено переговори з більшістю країн-ів Робочої групи.

    Як повідомив міністр економіки, 22 березня 2005 року у м. Женева (Швейцарія) відбулось 14-е офіційне засідання Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ, багатостороннє засідання з питань сільського господарства та раунд двосторонніх переговорів з доступу до ринків товарів та послуг. Порядок денний засідання РГ було присвячено розгляду проекту Звіту. Проект звіту РГ на 70% узгоджений. По деяких розділах залишається надати додаткову інформацію та роз‘яснення.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.