• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гаврилюк пропонує підняти планку «спрощеного» оподаткування товарообороту платників єдиного податку
    Опубликовано: 2005-05-11 09:32:46
    Парламентський Комітет з питань фінансів та банківської діяльності пропонує зобов'язати підприємців-«спрощенців» сплачувати податок на додану вартість у разі, якщо річний обсяг їх товарообороту перевищує 500 тис. грн. замість встановленої на сьогодні планки у 300 тис. Про це йдеться у проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності).

    Як повідомили в інформаційному управлінні Верховної Ради, автор проекту закону, народний депутат В.Гаврилюк, вважає, що “малі підприємці, згідно чинного порядку, зобов'язані зареєструватися платниками ПДВ при перевищенні 12-місячного обігу 300 тис. грн.. Пропонується підняти вказану межу до 500 тис. грн. за останній календарний рік, тобто позбавити обов'язку сплачувати ПДВ суб'єктів підприємницької діяльності фізичних осіб, які сплачують єдиний податок”.

    Пропонується також виключити з чинного закону правило, згідно з яким платник єдиного або фіксованого податку прирівнюється до найманого працівника з відповідним оподаткуванням отриманих доходів, якщо надає послуги іншій особі протягом більше ніж один календарний місяць за податковий рік.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.