• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щодо розслідування правоохоронними органами України резонансних кримінальних справ
    Опубликовано: 2006-01-26 09:26:00

    Останнім часом засоби масової інформації звертаються до Служби безпеки України та МВС України за деталізацією та коментарями з приводу розслідування кримінальних справ, що набули значного суспільного резонансу.

    Хочемо уточнити, що про побиття осіб під ЦВК у листопаді 2004 року органами міліції було порушено дві кримінальні справи за ст.293 Кримінального кодексу України (хуліганство). Згодом, органами прокуратури їх було перекваліфіковано на масові заворушення – ст.294 КК України, і передано в провадження до слідчого відділу УСБУ у м. Київ.

    За результатами розслідування в частині доведення вини окремих осіб Службою безпеки України матеріали скеровано до суду. В окреме впровадження виділено кримінальні справи стосовно осіб, яких оголошено у розшук.

    Справу щодо отруєння на той час кандидата в Президенти України В.Ющенка було порушено 21.09.04р. Генеральною прокуратурою та 22.09.04р. прийнято у провадження слідчими органами СБУ. 24.09.04р. кримінальну справу направлено до Генпрокуратури, якою провадиться її подальше розслідування.

    Кримінальну справу про посягання на територіальну цілісність України порушено Службою безпеки України 29.11.04р. за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу у зв’язку із заявами окремих представників влади та інших осіб стосовно відокремлення південно-східних регіонів від території нашої держави. У зв’язку з тим, що під час слідства було встановлено, що такі заяви проголошували окремі особи, які займають особливо відповідальне становище, та представники органів місцевої влади, згідно з чинним законодавством, 22.12.04р. кримінальну справу передано для провадження досудового слідства в Генеральну прокуратуру України.

    Щодо кримінальної справи про втручання в роботу сервера ЦВК, то її було порушено Службою безпеки України 03.12.04 р. У зв’язку з тим, що в ході досудового слідства були зібрані докази, які свідчили, що до вчинення злочину причетні особи, посади яких віднесені до І-ІІІ категорій посад держслужбовців, кримінальну справу 07.04.05р., згідно з вимогами Кримінально-процесуального кодексу України, також скеровано до Генпрокуратури.

    Прес-центр СБ України

    ДЗГ МВС України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.