• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські банкіри взяли участь у З'їзді Асоціації російських банків
    Опубликовано: 2005-04-08 14:12:49
    5-6 квітня у Москві в Колонній залі Будинку Профспілок відбувся XVI-й З'їзд Асоціації російських банків (АРБ). На З'їзді була присутня делегація Асоціації українських банків на чолі з її Президентом Олександром Сугоняко. У З'їзді АРБ взяли участь представники Уряду Російської Федерації, Голова Центрального Банку РФ, перші заступники Голови ЦБ РФ, депутати Державної Думи РФ, керівники комерційних банків, представники корпоративних, суспільних і політичних організацій. На З'їзді було розглянуте питання підвищення контноздатності банківської системи Російської Федерації. Стратегія розвитку банківської системи РФ до 2008 р. була затверджена Центральним банком Росії і прийнята Урядом в день З'їзду, 5 квітня 2005 р. У її розробці активну участь взяла Асоціація російських банків. Банкіри висловили стурбованість ситуацією, яка склалася на ринку банківських послуг Російської Федерації. Іноземні банки, які працюють на цьому ринку, є більш потужними і забезпечують собі найкращу клієнтуру російських банків серед платоспроможних експортно-імпортних підприємств. На З'їзді було поставлене важливе питання: “Бути чи не бути національній банківській системі Росії?”. Доповідачі ствердно і одностайно відповіли на це питання.

    З'їзд також визначив шляхи покращення функціонування банківського середовища, серед яких:
    • Проведення капіталізації (здійснення докапіталізації банківської системи);
    • Визначення показника рівня адекватності капіталу;
    • Проведення заходів на законодавчому рівні, які забезпечать права кредиторів (банків) щодо 100%-ого повернення боржниками запозичених коштів;
    • Створення бюро кредитних історій;
    • Перехід банківської системи Росії на міжнародні стандарти та звітність.

    За словами Президента АУБ Олександра Сугоняка: “Проблеми, окреслені Асоціацією російських банків, є характерними і для банківської системи України. Це і проблема капіталізації, і прозорість власників, і корпоративне управління. Приємно відмітити, що банківській системі України вже вдалося вирішити питання із захистом вкладників. Фонд гарантування вкладів почав свою роботу з 1998 року. У січні того ж року Україна перейшла на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку і звітності. Протягом 2003-2004 рр. були внесені поправки в нормативно-правову базу, спрямовані на захист прав кредиторів, а Національний банк України зняв всі нормативні перепони на шляху проведення капіталізації”.

    Прес-служба Асоціації українських банків agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.