• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінпаливенерго розглянуто питання надійності забезпечення електроенергією споживачів Західного регіону
    Опубликовано: 2006-04-12 11:46:00

    Питання надійності та якості забезпечення споживачів Західного регіону України електричною енергією, стану виконання інвестиційних програм у 2005 році ВАТ „Закарпаттяобленерго”, AES „Рівнеенерго”, ВАТ „Волиньобленерго” ВАТ „Львівобленерго” та ВАТ „Прикарпаттяобленерго” розглянуто на спільній нараді з керівництвом західних областей, енергопостачальних компаній регіону та підрозділів Держенергонагляду під головуванням заступника Міністра палива та енергетики України Сергія Тітенко.

    С. Тітенко підкреслив, що енергетика України сьогодні стоїть на порозі великих змін. За останній рік на енергоринку вдалося збалансувати платежі між учасниками ринку, наразі вирішується боргова проблема минулих років за електроенергію. Таким чином, енергетичні компанії стають привабливими з точки зору відсутності боргових зобов’язань.

    Заступник міністра палива та енергетики України повідомив енергетиків про збільшення зацікавленості західних банків в наданні кредитних ресурсів для енергетичних проектів в Україні. „Сьогодні намітилась конція між західними банками у наданні коштів для розвитку енергетики України”, - зазначив він.

    У той же час, за його словами, поряд з позитивними тенденціями на енергоринку загострилася проблема зростання темпів старіння обладнання, що свідчить про відсутність в енергокомпаніях єдиної технічної політики.

    С. Тітенко повідомив присутніх про серію нарад за участю представників усіх регіонів України щодо надійності та якості забезпечення споживачів України електроенергією, ініційованих Міністерством палива та енергетики України.

    За його словами, наразі Міністерство закликає до необхідності докорінного перегляду принципів роботи обласних енергопостачальних компаній у руслі технічного переоснащення, модернізації енергетичного обладнання з метою покращення надання послуг споживачам.

    Було визнано, що більшість обленерго витрачає кошти інвестиційних програм, які затверджуються Національною комісією з регулювання електроенергетики України, не у відповідності до нормативно-технічних документів, що регулюють діяльність компаній.

    Відповідні зауваження та пропозиції Мінпаливенерго було висловлено стосовно розглянутих скарг споживачів на неякісне надання послуг обленерго західного регіону. У цьому контексті заявлено про посилення ролі Держенергонагляду - органу, який створено з метою надання всебічної підтримки та допомоги споживачам. Наразі Мінпаливенерго здійснює підтримку Держенергонагляду у забезпеченні його продуктивної роботи.

    На нараді прозвучало також звернення Мінпаливенерго до енергетиків регіону залучатись до роботи з освітлення автошляхів у сільській і районних місцевостях. „Майбутнє покоління дітей має зростати у цивілізованих умовах. І ці умови повинні забезпечити передовсім енергетики”.

    Міністерство палива та енергетики України







    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.