• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Запоріжжі пройшли випробування нового захисного костюму
    Опубликовано: 2006-04-10 12:06:00

    В Орджонікідзевському районі Запоріжжя на базі пожежно-рятувальної частини МНС відбулися випробування засобів протихімічного та бактеріологічного захисту. Були показані дії АРС-14 (автомобільна розподільча станція), що використовується для дезактивації та дегазації ураженої техніки. Два таких автомобіля вже є на озброєнні у запорізьких рятувальників, по два – в Мелітополі та Бердянську. Продемонстрована також дія імпульсного водяного стволу “IPEX-300”, що може використовуватись як для ліквідації пожеж, так і наслідків пандемії пташиного грипу. Його можна заправляти дезрозчином, причому тонкий струмінь рідини потрапляє у важкодоступні місця. Спеціалістами МНС була проаналізована ситуація з засобами захисту, що використовуються рятувальниками при ліквідації надзвичайних ситуацій. За ініціативи та під керівництвом начальника Головного облуправління МНС полковник внутрішньої служби Олексія Лепського розроблений новий удосконалений костюм «Рятувальник-2», виробництвом якого займається вітчизняне науково-виробниче об’єднання «Індекс» із Северодонецька. Під час розробки костюма було враховано як позитивний так і негативний досвід іноземних фірм, які виготовляють аналогічний спецодяг.

    Цей костюм можна використовувати неодноразово після дезактивації, а спеціальні полімери дозволяють наносити будь-який противірусний препарат, який не потрапляє всередину костюма і не завдає шкоди людині. Може використовуватись у системах епізоотії, фітотопії, дезінсекції (загибель худоби, обробка рослин і насіння хімікатами, боротьба з сараною). Окрім того, костюм може використовуватись під час ліквідації НС при розливі нафтопродуктів, неконцентрованих газів і сполук хлору. На відміну од інших аналогів він зручніший у користуванні. Якщо раніше процес одягання захисного костюму потребував сторонньої допомоги і займав певну кількість часу, то тепер рятувальник може зробити все самотужки і, до того ж, за лічені секунди. Ще досить суттєвою є низька собівартість “Рятувальника-2”. Сьогодні на озброєнні рятувальників Запоріжжя вже є два таких костюми. Найближчим часом планується придбати ще п’ять.

    Інф. Урядовий портал

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.