• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Дніпропетровщині готуються до початку весняно-польових робіт
    Опубликовано: 2006-03-16 11:53:00

    В облдержадміністрації відбулася нарада з питань підготовки агроформувань області до весняно-польових робіт. Її провели голова облдержадміністрації Н.Дєєва та голова облради М.Швець.

    Відкриваючи засідання, Надія Дєєва нала присутнім, що 2006 рік, згідно з указом Президента України Віктора Ющенка, є роком села. Відповідно фінансування села за рахунок держбюджету у цьому році значно збільшено. За словами губернатора, на Дніпропетровщині більше коштів буде виділено на кредитування житла, газо- і водозабезпечення. Крім того, у 2006 році з обласного бюджету виділено більше 4 млн. грн. на придбання автобусів для підвезення учнів та близько 10 млн. грн. на придбання машин медичної допомоги і ремонт сільських амбулаторій. Голова облдержадміністрації висловила сподівання, що рік села у Дніпропетровській області відбудеться як у соціально-культурній, так і економічній сферах.

    Щодо результатів минулого року, то, незважаючи на усі складнощі, приріст обсягів виробництва сільгосппродукції в усіх категоріях господарств склав 6,8%. Збільшення фінансової допомоги з Державного бюджету до 140,3 млн.

    грн. (на 25% більше, ніж у 2004 р.) дало можливість збільшити виробництво валової продукції, наростити фонд оплати працівникам села і підвищити середньомісячну зарплату до 521 грн. (середній показник по Україні - 415

    грн.). Про це, аналізуючи результати 2005 року, розповів начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр ич.

    Щодо поточного року, то вже прийнято обласну програму соціально-економічного розвитку, за якою у 2006 р. передбачається виробити сільськогосподарської продукції на суму 4097,0 млн. грн. Виконання цього завдання можливе при організованому і якісному проведенні весняно-польових робіт. А для цього необхідно своєчасно і у повному обсязі забезпечити товаровиробників паливно-мастильними матеріалами, мінеральними добривами, засобами захисту рослин, якісним насіннєвим матеріалом і т.д. За попередніми підрахунками для цього потрібно близько 930 млн. грн. (430 млн. грн. становлять власні кошти, 500 млн. грн. планується залучити як банківські кредити).

    На сьогодні для проведення весняно-польових робіт агроформування Дніпропетровської області забезпечені насінням ярих зернових (з урахуванням пересіву) на 102%, мінеральними добривами – на 49%, дизельним паливом – на 39%, бензином – на 35%, мастилами – на 41%, готовність техніки складає 96%.

    Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з усіма господарствами регіону робить усе можливе, щоб покращити ці показники та гідно провести весняно-польові роботи, які є запорукою гарного ваю.

    Прес-служба голови облдержадміністрації






    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.