• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У роботів з'явився примітивний "мозок"
    Опубликовано: 2005-11-11 13:38:00
    Дослідники з Нейрологічного інституту в Ла-Джоллі (Каліфорнія, США) створили незвичайного робота, що одержав назву Darwіn VІІ. Ця "машина" управляється не програмним забезпеченням, а приблизно двадцятьма тисячами нейронів.
    Робот складається з бази, на якій закріплені рука-маніпулятор і керуючі механізми. При цьому Darwіn VІІ має майже повний набір "органів" відчуттів: ПЗС-камера відіграє роль очей, кілька мікрофонів дозволяють пристрою сприймати звуки, а спеціальні сенсори - розрізняти смак. За розмірами та формою робот нагадує сміттєвий кошик.
    Darwіn VІІ діє, керуючись "природними інстинктами". Він виявляє інтерес до всього навколишнього та самонавчається. Наприклад, пересуваючись по підлозі та вивчаючи розкидані предмети, робот здатний самостійно визначити, що смугасті зразки приємні на смак, а плямисті - не надто.
    Роботи з нейронами замість мікросхем розробляються й іншими науково-дослідними організаціями. Зокрема, в технологічному інституті штату Джорджія два роки тому був створений гіброт ("гібридний робот"), що використовує нейрони з мозку пацюка. Правда, діяти самостійно гіброт на той час не міг.
    OSVITA
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.