• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість користування абонементними скриньками буде обгрунтованою
    Опубликовано: 2005-11-11 10:14:00
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання УДППЗ «Укрпошта» монопольним становищем на ринках послуг з надання в користування абонементних скриньок та наклав на монополіста 20 тис. гривень штрафу.
    В результаті розслідування Комітет встановив економічну необґрунтованість тарифів, затверджених «Укрпоштою» для користування скриньками в Києві, Харківській та Донецькій областях.
    Так, ці тарифи включали завищені трудовитрати, а рентабельність послуг перевищувала середньогалузеву у 80 разів. При цьому в тарифи закладалися не пов’язані з наданням зазначених послуг транспортні витрати.
    Окрім цього, «Укрпошта» включала витрати на амортизацію до «додаткових», хоча вони вже були передбачені окремою статтею. Внаслідок цього користувачі скриньок мали сплачувати за послугу на чверть більше.
    «Принциповим є те, що «Укрпошта» визнала порушення і в ході розгляду справи відреагувала, скорегувавши свої тарифи. Тепер нові тарифи мають стати економічно обгрунтованими, а це перевірить та проконтролює Антимонопольний комітет. Адже ми завжди наполягаємо, щоб економічно обґрунтованим був будь-який соціальний тариф, особливо встановлений монополістом», - наголосив Голова Комітету Олексій Костусєв.
    Прес-служби Атимонопольного комітету України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.