• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одеські порти підвищують оборонні заходи: забезпечення безпеки для експорту вантажів
    Опубликовано: 2024-10-23 12:08:20

    У зв'язку з необхідністю підвищення рівня захисту стратегічних об'єктів, в морських портах Одеської області буде посилено оборонні та безпекові заходи. Таке рішення оголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, наголошуючи на важливості стабільної роботи портів для світової продовольчої безпеки.

    Міністр підкреслив, що безпека портів, їхніх працівників і суден залишається ключовим пріоритетом на фоні сучасних викликів. Стабільне функціонування українських морських портів є важливою складовою забезпечення глобальних поставок продовольства, а також підтримання економіки України.

    "Ми посилюємо оборонні заходи в кожному порті, впроваджуючи додаткові механізми, які покращать рівень захисту. Окрім цього, важливо забезпечити належний захист персоналу, який працює на території портів. Для цього будуть облаштовані мобільні укриття для співробітників," – заявив Кулеба. Він також зазначив, що це є частиною комплексної стратегії захисту морських об'єктів.

    Окрім безпеки, уряд планує виділити додаткові фінансові ресурси на відновлення та модернізацію інфраструктури одеських портів. Це включає оновлення ключових об'єктів та підвищення захищеності портових територій, що є критично важливим для безперебійної роботи під час загострення ситуації в регіоні.

    За даними Міністерства розвитку громад та територій, на підході до портів Одеси, Чорноморська та Південного перебувають 86 суден, готових експортувати майже 2 мільйони тонн вантажів. Цей показник свідчить про значущість портової інфраструктури для експорту української продукції на світовий ринок.

    Під час свого візиту на Одещину, Олексій Кулеба провів нараду з керівниками портів, представниками профільних держпідприємств, адміністрацій та військовими. Основні питання стосувалися координації дій для захисту критичної інфраструктури, берегових об'єктів та акваторій.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.