• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Унікальний досвід: на Кіровоградщині переробляють каштани для фармацевтики
    Опубликовано: 2024-10-17 12:04:33

    У селі Липняжка, що на Кіровоградщині, місцеве підприємство займається збором і переробкою каштанів для фармацевтичних компаній як в Україні, так і за кордоном. Особливу цінність продукту надає те, що більшість каштанів, які використовує підприємство, є дикорослими, тобто не містять слідів гербіцидів та хімікатів. Зібраний врожай постачається до таких країн, як Китай, США, Польща, Німеччина, Чехія та Болгарія.

    Як повідомляє ресурс SEEDS, цього року підприємство планує зібрати близько 70 тонн каштанів, що є важливою частиною сировини для виробництва фармацевтичних і косметичних засобів. Керівник підприємства Петро Халазій підкреслює, що українські каштани високо цінуються завдяки екологічній чистоті, а також тому, що 90% зібраної сировини — це дикорослі каштани, які мають більшу цінність, ніж вирощені на плантаціях.

    Процес переробки включає кілька етапів. Спочатку каштани подрібнюють, а потім відправляють на сушіння. Для цього використовують екологічне паливо — відходи соняшнику, що дозволяє економити ресурси та зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище. Станом на сьогодні, з 70 запланованих тонн вже прийнято на переробку 46 тонн сировини.

    Ціна каштанів залежить від обсягів закупівлі: за оптові партії підприємство пропонує ціну до 10 гривень за кілограм, тоді як у роздрібному продажу вартість складає 6-7 гривень за кілограм, розповідає технолог Ганна Ахмет. Попит на сировину постійно зростає завдяки її високій якості та широкому застосуванню.

    Каштани, які переробляються на підприємстві, є незамінними в фармацевтичній та косметичній галузях. Керівниця фармацевтичного підприємства Жанна Стручковська зазначає, що кінський каштан має багато корисних властивостей, серед яких протинабрякова, протизапальна та протибольова дія. Препарати на основі каштанів зміцнюють судини та розріджують кров, що робить їх важливим компонентом у багатьох ліках.

    З каштанів виготовляють різноманітні фармацевтичні засоби: таблетки, капсули, свічки та навіть ін’єкції. Завдяки таким продуктам українські каштани продовжують здобувати популярність на світовому ринку, сприяючи розвитку як фармацевтичної індустрії, так і економіки регіону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.