• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на помідори в Україні досягли історичних максимумів: що впливає на вартість?
    Опубликовано: 2024-10-14 12:08:57

    Українські тепличні господарства продовжують піднімати ціни на томати, що призвело до рекордного зростання вартості цього продукту на ринку. Основною причиною є обмежена пропозиція овочів, оскільки дрібні виробники вже практично завершили свій сезон і тепер реалізують продукцію тільки невеликими партіями. Така ситуація суттєво впливає на доступність помідорів для споживачів.

    За інформацією аналітиків EastFruit, основний фактор підвищення цін полягає у значному скороченні кількості тепличних томатів на ринку. Попит на них залишається стабільним, що створює дефіцит і сприяє подорожчанню. Водночас зниження середньодобової температури в Україні додатково ускладнило виробництво овочів у теплицях.

    Аналітики зазначають, що зменшення вибірки томатів у тепличних комбінатах, спричинене прохолодною погодою, надало виробникам можливість підвищити ціни на наявні партії продукції. Цей чинник суттєво вплинув на формування ринкової вартості, оскільки пропозиція значно скоротилася, а попит продовжує залишатися на високому рівні.

    За даними щоденного моніторингу цін, тепличні помідори наразі продаються в діапазоні 55-65 грн за кілограм, залежно від якості та розміру партії. Це на 10% більше порівняно з попереднім тижнем, що є значним підвищенням для ринку. Водночас ціни на помідори залишаються найвищими за останні 7 років, що викликає занепокоєння у споживачів.

    Аналітики наголошують, що вартість томатів закритого ґрунту в Україні наразі перевищує рівень минулого року на 22%. Це свідчить про суттєвий ріст цін у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року. Така ситуація створює додаткові виклики для ринку і споживачів, які змушені платити більше за овочі.

    Прогнозується, що вже наступного тижня виробники знову можуть підвищити ціни на помідори через стабільний попит, незважаючи на вже суттєве подорожчання. Це означає, що українським споживачам слід очікувати подальшого зростання вартості тепличних томатів найближчим часом.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.