• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю досягли максимуму за два місяці після атаки Росії на зерновоз
    Опубликовано: 2024-09-16 17:05:46

    Ціни на пшеницю на Чиказькій товарній біржі досягли двомісячного максимуму, вирісши на 2,2% і склавши $5,9175 за бушель. Це найвищий рівень з липня цього року, повідомляє Bloomberg.

    Підйом цін відбувся після того, як Україна повідомила про ракетний удар Росії по судну, яке перевозило зерно. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що корабель, що перевозив пшеницю до Єгипту, був атакований ракетою після того, як покинув українські територіальні води.

    "Російська ракета влучила в вантаж пшениці для Єгипту. Сьогоднішній напад у Чорному морі спрямований проти звичайного цивільного судна одразу після виходу з українських вод. За попередніми даними, на щастя, людських втрат не сталося", - зазначив Зеленський.

    Цей сплеск цін відбувся під час сесійної паузи на біржі, коли торги відновилися після ранкової перерви. Події на ринку зернових стали більш актуальними напередодні публікації щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США, який може вплинути на подальший розвиток ринку.

    Хоча волатильність ринку зернових вже не є такою гострою, як на початку війни у 2022 році, конфлікт у Чорному морі продовжує впливати на ціни. Зокрема, зменшення врожаїв в Росії, найбільшому експортері пшениці, а також у Франції, підтримує високу вартість зерна, незважаючи на загальне збільшення виробництва фермерами.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.