• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спад агроперевезень автотранспортом: зменшення обсягів та зміна напрямків
    Опубликовано: 2024-09-13 17:08:31

    У вересні 2024 року спостерігається зниження обсягів автомобільного експорту агропродукції через західні кордони України. Низька торгова активність вплинула на обсяги перевезень, які в перші дев’ять днів місяця зменшились на 12% у порівнянні з липнем, досягши 88,1 тисячі тонн. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані SPIKE BROKERS.

    Найбільш помітні зміни відбулися у переорієнтації транспортних потоків. Експорт через молдавські кордони продовжує скорочуватися, знизившись на 36% у порівнянні з липнем і досягши 11,7 тисячі тонн. Польський кордон, хоча і залишається основним напрямком експорту (38,2 тисячі тонн), також зазнав зниження на 19%. На угорському кордоні спостерігається падіння обсягів на 5%, до 8,4 тисячі тонн. Водночас словацький кордон демонструє позитивну динаміку, наростивши обсяги на 19% порівняно з липнем до 7,1 тисячі тонн. Румунський кордон також показує зростання, збільшивши експорт агропродукції на 14%, до 22,7 тисячі тонн.

    Лідерами аграрного експорту залишаються соняшникова олія (11 тисяч тонн), соєві боби (6,5 тисячі тонн) та м’ясо птиці (5,5 тисячі тонн). Ці продукти продовжують утримувати провідні позиції на зовнішньому ринку.

    Зниження тарифних ставок на перевезення до країн Європейського Союзу становить 3-5 євро за тонну в залежності від напрямку. Внутрішні перевезення, як і раніше, залишаються на рівні минулого тижня без суттєвих змін у вартості.

    Загалом, спад у агроперевезеннях свідчить про необхідність перегляду стратегій експорту та адаптації до нових умов ринку, що потребує подальшого аналізу та вжиття відповідних заходів для підтримки галузі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.