• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна подвоїла вантажообіг морських портів у серпні 2024 року
    Опубликовано: 2024-09-12 12:03:50

    У серпні 2024 року українські морські порти продемонстрували значний приріст обсягів обробки вантажів. За даними Адміністрації морських портів України (АМПУ), цього місяця було оброблено 7 мільйонів тонн вантажів, що більш ніж удвічі перевищує показник за аналогічний період минулого року, коли було оброблено лише 3,3 мільйона тонн.

    Основними видами вантажів, що сприяли цьому зростанню, стали зернові та рудні. За серпень 2024 року обсяги обробки зернових склали 4 мільйони тонн, що значно більше порівняно з 2,3 мільйона тонн у серпні 2023 року. Рудні вантажі також продемонстрували суттєве зростання — 1,2 мільйона тонн у порівнянні з 195 тисячами тонн торік.

    Важливу роль у зростанні вантажообігу відіграв Український морський коридор. Через нього у серпні пройшло 5,9 мільйона тонн вантажів, з яких 3,6 мільйона тонн становила продукція українських аграріїв. Це підкреслює ключову роль сільськогосподарського сектору в експортній діяльності країни.

    Загальні показники вантажообігу за перші вісім місяців 2024 року також значно перевищують минулорічні. З січня по серпень порти України обробили майже 67 мільйонів тонн вантажів, що на 78% більше, ніж за аналогічний період 2023 року, коли цей показник становив 37,7 мільйона тонн.

    Варто зазначити, що кількість суден, які пройшли через українські порти, трохи зменшилася: за 2024 рік було оброблено 7 769 суден, що менше порівняно з 9 732 суднами у 2023 році. Однак це не завадило суттєвому зростанню обсягів перевезених вантажів.

    АМПУ очікує, що позитивна динаміка збережеться до кінця року, з огляду на активний експорт українських агропромислових товарів та стабільний попит на рудні ресурси.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.