• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українське Дунайське пароплавство оголосило про зменшення тривалості робочого дня та оптимізацію штату
    Опубликовано: 2024-08-20 12:03:52

    Українське Дунайське пароплавство (УДП), найбільша державна судноплавна компанія країни, оголосило про зменшення тривалості робочого дня для своїх співробітників та оптимізацію штату у зв'язку з погіршенням ситуації на ринку річкових перевезень. Тривалість робочого дня скоротили до шести годин, а компанія розпочала процес скорочення працівників, щоб зменшити витрати.

    Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко пояснив, що рішення викликане загостренням кризи на ринку річкових перевезень на Дунаї. За його словами, через погіршення економічних умов, компанія змушена йти на такі кроки, щоб залишитися конкурентоспроможною та утримати свої позиції на ринку.

    Серед основних причин кризи Москаленко виділив відсутність державної підтримки експортного напрямку через Дунай. Він наголосив, що дунайські порти можуть конкурувати з одеськими у перевезенні української агропродукції, проте для цього необхідні знижки на залізничні перевезення до Ізмаїлу. Без такої підтримки ефективність дунайського маршруту значно знижується.

    Додатково, кліматичні умови значно ускладнили роботу пароплавства. Через спекотне літо на Середньому Дунаї виникли проблеми з мілководдям, що ускладнює рух баржевих караванів. Як наслідок, деякі клієнти вирішили призупинити перевезення у серпні, щоб уникнути ризиків, пов'язаних із навігацією в складних умовах.

    Ще однією проблемою є зменшення допустимої осадки барж через низький рівень води, що обмежує можливості перевезення вантажів. Водночас, власники вантажів не готові погоджуватися на підвищення фрахтових ставок, що погіршує економічну ситуацію для пароплавства.

    Москаленко також зазначив, що спека негативно вплинула на врожайність аграріїв, що призвело до зменшення обсягів агропродукції, яка експортується через Дунай. Це ще більше ускладнює ситуацію на ринку перевезень, створюючи додатковий тиск на компанію.

    УДП змушене адаптуватися до нових реалій, проте скорочення робочого часу та штату є лише тимчасовими заходами. Компанія сподівається, що в подальшому економічна ситуація покращиться, і ці заходи дозволять стабілізувати діяльність пароплавства.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.