• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на цукор досягли мінімуму за два роки через надлишок пропозиції
    Опубликовано: 2024-08-07 17:08:24

    Світові ціни на цукор-сирець знизилися до найнижчого рівня за майже два роки. Вартість контрактів на цей продукт впала на 2,5% до 17,64 доларових центів за 0,45 кг, що є найменшим показником з жовтня 2022 року. Причини зниження ціни пов'язані з розпродажем на глобальних ринках, а також зростанням виробництва в ключових країнах-виробниках.

    Бразилія, найбільший у світі виробник цукру, стала основною рушійною силою за зниженням цін. З початку року до липня Бразилія експортувала близько 20 мільйонів тонн цукру, що на 40% більше порівняно з минулим роком. Цей значний приріст постачань вплинув на глобальні ринки і сприяв зниженню цін.

    Однак аналітики попереджають, що темпи бразильського експорту можуть зменшитися в останні місяці року. Прогнозується, що з листопада по грудень, або навіть раніше, можливе зниження експорту через початок сезону дощів. Якщо сезон дощів розпочнеться вчасно в жовтні, це може негативно вплинути на виробництво цукру в Бразилії.

    Індія, другий за величиною виробник цукру-сирця, також впливає на світовий ринок. Очікується, що сезон мусонних дощів в Індії сприятиме збільшенню виробництва цукру. За даними Метеорологічного департаменту Індії, кількість дощів цього літа вже на 6% перевищує норму, що має позитивний ефект на врожайність цукрових культур.

    Загалом, ці фактори формують позитивний прогноз для пропозиції цукру на світовому ринку. Проте, з урахуванням можливих змін у погодних умовах та коливань експорту, ціни можуть зазнати подальших коливань. Слідкування за ринковими тенденціями залишиться ключовим для розуміння подальшого розвитку ситуації.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.