• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парк Межигір’я: Перші результати роботи принесли державі понад 2 мільйони гривень
    Опубликовано: 2024-08-06 12:02:31

    Парк-пам’ятка "Межигір’я", який офіційно розпочав свою діяльність під егідою держави лише два тижні тому, вже показав вагомі фінансові результати. Як повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, парк заробив понад 2 мільйони гривень за цей короткий період.

    Відкриття парку "Межигір’я" як державної установи відбулося 19 липня 2024 року. З того часу команда парку активно працює над його розвитком, залучаючи нових співробітників. Особливо важливою є зміна статусу тих, хто роками доглядав за парком на волонтерських засадах. Тепер ці люди отримали офіційні посади у державній структурі. Тільки у липні до колективу приєдналося 40 нових співробітників, і загальна кількість працівників парку досягла 111 осіб.

    Руслан Стрілець зазначив, що мета держави полягає в перетворенні "Межигір’я" на парк європейського рівня, який стане популярним місцем відпочинку як для мешканців Київщини, так і для гостей з усієї України. Амбіційні плани включають створення парку, який за своєю популярністю та рівнем інфраструктури буде порівнюваний з Королівським ботанічним садом у Сіднеї або Центральним парком у Нью-Йорку.

    За перші два тижні роботи парк приніс до державного бюджету понад 2,1 мільйона гривень. З цієї суми 420 тисяч гривень становили податки, включаючи ПДВ. Цей результат свідчить про високий інтерес громадськості до нового державного об'єкта, що підкреслюється кількістю відвідувачів — понад 10 тисяч осіб. Серед них 500 учасників бойових дій мали можливість відвідати парк безкоштовно. Крім того, парк надає пільгові квитки багатодітним родинам, дітям-сиротам, вихованцям дитячих будинків і інтернатів, а також запровадив спеціальний "Сімейний" квиток, яким вже скористалися понад 180 родин.

    Загалом, за перші вісім місяців роботи як державної установи, "Межигір’я" сплатив до бюджету понад 4,4 мільйона гривень податків. Ці показники свідчать про успішний старт парку та його перспективу стати важливим культурним і туристичним центром країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.