• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Одеській області введено санітарну зону через спалах чуми овець у Румунії
    Опубликовано: 2024-07-31 17:02:20

    26 липня Ізмаїльська районна державна адміністрація оголосила про введення санітарної зони в Одеській області внаслідок спалаху чуми дрібних жуйних тварин у сусідній Румунії. Санітарна зона має ширину 10 кілометрів і пролягає вздовж кордону з Румунією.

    Як повідомляє регіональне управління Держпродспоживслужби, спалах чуми жуйних тварин стався в повіті Тулча в Румунії, де на фермі з понад 51 тисячею овець були зафіксовані випадки захворювання. Інфекція виявилася всього за 50 кілометрів від українського кордону, що викликало серйозне занепокоєння у прикордонних районах.

    “Зважаючи на близькість від кордону Ізмаїльського району до зони спалаху в Румунії, існує реальна загроза занесення збудника чуми дрібних жуйних на територію нашого району,” — зазначили представники регіонального управління Держпродспоживслужби.

    Щоб мінімізувати ризики занесення та розповсюдження хвороби на території Одеської області, було ухвалено рішення про створення 10-кілометрової санітарної зони вздовж кордону. До цієї зони увійшли міста Ізмаїл, Кілія, Вилкове та Рені, а також села Долинське, Орлівка, Новосільське, Ларжанка, Матроська, Броска, Саф’яни, Стара Некрасівка, Багате, Кислиця і Ліски.

    В рамках санітарної зони будуть вжиті необхідні заходи для контролю за можливим проникненням інфекції. Серед них — посилення ветеринарного контролю, проведення профілактичних заходів та моніторинг здоров’я тварин. Місцевим жителям також рекомендовано дотримуватися особливої обережності, щоб уникнути контакту з можливими носіями інфекції.

    Державні органи продовжують моніторинг ситуації і готові вжити додаткових заходів у разі потреби, щоб запобігти поширенню чуми на території України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.