• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Весняні заморозки вплинули на урожайність картоплі в Дніпропетровській області
    Опубликовано: 2024-07-16 17:04:20

    Урожайність картоплі у господарстві «Раст-Агро» в Дніпропетровській області цього року може знизитися на 20-30% порівняно з минулим сезоном через негативний вплив весняних заморозків. Власник підприємства Андрій Романів поділився цією інформацією у співбесіді з журналом «Садівництво по-українськи».

    «Весняні приморозки досягали -3°C, а на рівні ґрунту, ймовірно, -5°C», — пояснив він. «Картопля частково підмерзла. З наших 7 гектарів картопельного поля, 3 гектари були захищені агроволокном і витримали морози без втрат. Решта 4 гектарів постраждала, хоча повної загибелі було уникнуто. Це вперше сталося через погодні умови, які цього року були непередбачувані для нас».

    Протягом літнього періоду пошкоджені від морозу рослини картоплі відновилися, зауважив Романів. Втім, він підкреслив, що цього року очікується інша урожайність і змінені терміни дозрівання, але загалом господарство зуміло уникнути втрат продукції.

    «Картопля — це стійка культура, яка може відновлюватися, але урожайність цього сезону буде низькою, що може зробити виробництво менш рентабельним», — підсумував виробник. «Ми мали ще посадки капусти, цибулі та моркви, які перенесли морози без проблем, що дозволило нам врятувати частину врожаю».

    Невпевнені погодні умови і їх вплив на врожайність залишаються важливим аспектом для аграрного сектора України, зокрема для виробників олійних культур, які постійно стикаються з викликами природних явищ.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.