• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий врожай: Україна намолола понад 8 мільйонів тонн зерна
    Опубликовано: 2024-07-15 17:05:18

    Українські аграрії активно продовжують збирати ранні зернові культури по всіх областях країни. Зокрема, на Херсонщині уже відбувається збір проса, з якого вже обмолочено площу 50 гектарів та зібрано 50 тонн насіння. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    Станом на 12 липня обмолочено загалом 2 781,25 тисяч гектарів зернових і олійних культур, намолочено понад 9,5 мільйонів тонн нового врожаю. Конкретні цифри виглядають наступним чином:

    - Пшениця: обмолочено 1 508,9 тисяч гектарів, намолочено 5,7 мільйонів тонн.
    - Ячмінь: обмолочено 642,3 тисячі гектарів, намолочено 2,4 мільйони тонн.
    - Горох: обмолочено 127,3 тисяч гектарів, намолочено 260,9 тисяч тонн.
    - Ріпак: обмолочено 499,6 тисяч гектарів, намолочено 1 085,2 тисяч тонн насіння.
    - Соя: обмолочено 0,2 тисячі гектарів, намолочено 0,3 тисячі тонн.

    Лідерами збирання зернових культур стали Миколаївська область, де обмолочено 484,1 тисяч гектарів, Одеська область з показником 464,5 тисяч гектарів та Дніпропетровська область з результатом 319,4 тисяч гектарів.

    За урожайністю виділяється Івано-Франківська область з результатом 66,6 центнерів з гектара, що свідчить про успішний початок аграрного сезону в цій регіоні.

    Все це вказує на продовження позитивних тенденцій у сільському господарстві України, яке є одним з ключових секторів національної економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.