• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сезон лохини в Україні: що потрібно знати про ціни та попит
    Опубликовано: 2024-06-27 12:06:44

    В Україні розпочався сезон лохини відкритого ґрунту, і перші партії місцевої продукції вже з’явилися на ринку. Цього року сезон стартував на тиждень раніше, ніж минулого, і ціни на лохину дещо вищі порівняно з початком минулого сезону.

    Згідно з аналітиками проекту EastFruit, на ринку наразі обмежена пропозиція лохини місцевого виробництва, що супроводжується високим попитом на цю ягоду. Перші партії лохини продаються за ціною 200-350 грн/кг ($4,92-8,61/кг). Очікується, що більша кількість продукції українських господарств почне надходити у продаж на початку липня.

    Нині ціна на лохину в Україні вже в середньому на 18% вища, ніж на початку сезону 2023 року. Це викликано скороченням валового збору лохини через несприятливі погодні умови під час дозрівання ягоди, пояснюють виробники.

    У 2023 році Україна встановила історичний рекорд експорту лохини, вперше поставивши на зовнішні ринки трохи більше 4 тисяч тонн цієї блакитної ягоди у свіжому вигляді. Це свідчить про значний розвиток галузі, адже в країні з’явилося багато молодих плантацій лохини.

    Збільшення середньої врожайності та виробництва лохини в Україні відбувається навіть без розширення посівних площ. Це позитивний показник для галузі, який підкреслює потенціал українських фермерів у вирощуванні цієї ягоди.

    Незважаючи на труднощі, пов’язані з погодними умовами, лохина залишається популярною серед споживачів, і її попит продовжує зростати. Це створює сприятливі умови для розвитку місцевого виробництва та зміцнення позицій України на світовому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.