• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інвестиційні кредити для фермерів: Нові можливості для розвитку аграрного сектору України
    Опубликовано: 2024-06-17 12:07:11

    Фермер із Херсонської області отримав 1 млн грн кредиту в Укргазбанку для розвитку свого агробізнесу. Цей кредит став першим інвестиційним кредитом, який був гарантований Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Загальна сума гарантії склала 500 тисяч гривень.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України. Цей кредит надасть агровиробнику можливість придбати необхідне обладнання для покращення виробничих процесів, зокрема оприскувач та машину для пакування зерна.

    Міністерство аграрної політики та продовольства України підкреслює, що Фонд часткового гарантування кредитів активно співпрацює з такими банками, як Укргазбанк, Ощадбанк та Прокредит банк. Ці фінансові установи вже видали перші кредити агровиробникам на обігові кошти.

    Фонд гарантує перед українськими банками покриття до 50% зобов'язань по кредиту, що значно знижує ризики для банків і стимулює їх до видачі кредитів фермерам.

    Для отримання доступу до гарантій Фонду, фермер повинен бути зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі. Це забезпечує прозорість процесу і спрощує доступ до фінансової підтримки.

    Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві є небанківською фінансовою установою, заснованою Кабінетом Міністрів України. Його основна мета - підтримка розвитку аграрного сектору шляхом надання гарантій за кредитами, що сприяє зростанню продуктивності та ефективності сільського господарства в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.