• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії активно засівають поля: посівна кампанія наближається до завершення
    Опубликовано: 2024-05-28 18:06:36

    За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України станом на 24 травня цього року на контрольованій Україною території вже засіяно понад 90% запланованих площ сільськогосподарських культур. Всього відзначено, що олійні культури охопили 6,3 мільйона гектарів, а зернові та зернобобові культури зайняли 5,1 мільйона гектарів.

    Зокрема, вже посіяно наступні культури:

    Кукурудза: 3 565,6 тисяч гектарів;
    Ячмінь: 781,6 тисяч гектарів;
    Пшениця: 249 тисяч гектарів;
    Вівсо: 166,7 тисяч гектарів;
    Горох: 162,1 тисяч гектарів;
    Гречка: 48,1 тисяч гектарів;
    Просяна культура: 43,1 тисяч гектарів.

    Посівна кампанія в Україні триває у напруженому темпі, враховуючи благоприятні погодні умови, які сприяють розкриттю потенціалу сільського господарства країни. Засіяно понад 90% від загального обсягу, що свідчить про високий рівень організації та оперативності аграріїв.

    Планування посівної кампанії і активність українських фермерів засвідчують про значне покращення виробничих показників порівняно з минулими роками. Урядові структури продовжують підтримувати аграрний сектор країни, сприяючи його стабільному розвитку та збільшенню експортних обсягів.

    Деякі регіони України вже завершили основний етап посіву, підготовку ґрунту та висів культур. Залишкові роботи продовжуються, зокрема, у секторі охорони посівів та підтримки росту молодих рослин.

    Збір першого прогнозу врожаю очікується у найближчі тижні, коли буде вже можливо оцінити успішність посівної кампанії та резерви наступного аграрного сезону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.