• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок полуниці в Україні: Цінові тенденції та прогнози на літо 2024
    Опубликовано: 2024-05-27 12:04:34

    На ринку України спостерігається різке зростання цін на полуницю, що порівняно з минулим роком підвищило її вартість в середньому на 27%. За даними аналітиків проекту EastFruit, наразі ціна за кілограм полуниці коливається від 65 до 100 гривень.

    Несприятлива погода в основних регіонах вирощування ягід сповільнила процес їх дозрівання, що призвело до обмеження пропозиції на ринку. Садівники використовують цю можливість для підвищення цін на свою продукцію.

    У зв'язку з обмеженою кількістю полуниці з місцевих господарств, які готові до продажу, виробники можуть утримувати високі ціни на ягоду, відповідно до операторів ринку.

    Таким чином, на сьогоднішній день українські споживачі змушені платити в середньому на 27% більше за якісну полуницю порівняно з попереднім тижнем. Відзначається також, що ціна на полуницю в Україні наразі на 23% вища, ніж у цей самий період минулого року.

    Проте, зі збільшенням кількості полуниці від місцевих постачальників очікується зниження її вартості на ринку. Однак на ціновій динаміці також впливає конкуренція з боку імпортних ягід, які вводяться на український ринок за більш доступними цінами.

    У минулому тижні садівники продали полуницю за ціною від 50 до 80 гривень за кілограм, що свідчить про динамічний характер цінових процесів на ринку ягід в Україні.

    Таким чином, місцевий ринок полуниці в Україні відзначається високою вартістю ягід на фоні обмеженої пропозиції та впливу зовнішніх постачань. Прогнозується, що зі збільшенням урожаю вартість полуниці може знизитися, але стабільність цінових показників буде залежати від погодних умов і кон'юнктури ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.