• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переробка ріпаку в Україні: нові рекорди та виклики на 2024/25 рік
    Опубликовано: 2024-05-24 18:07:44

    Українська переробна промисловість ріпаку визначає нові стандарти ефективності у сезоні 2023/24, з переробкою практичної рекордної кількості цієї олійної культури. За даними аналітиків ІА «АПК-Інформ», за 10 місяців поточного сезону було перероблено приблизно 950 тис. тонн ріпаку, що стало найвищим показником для галузі.

    Проте прогнози на наступний сезон, 2024/25, вказують на можливе зниження обсягів переробки на 20-23%, порівняно з попереднім періодом. Це зумовлено кількома факторами, включаючи очікуване скорочення врожаю олійної рослини в Україні та зростаючу конкуренцію між внутрішніми переробниками та експортерами на фоні активного попиту з боку європейських компаній.

    Аналітики підкреслюють, що незважаючи на ці виклики, загальні обсяги переробки ріпаку залишаться на високому рівні, що є позитивним сигналом для ринку. Вони зауважують значний попит на олійну продукцію нового урожаю, що обумовлено досить вигідними умовами для переробників та високим попитом на ріпакову олію.

    Уже зараз спостерігається тенденція до раннього початку переробки ріпаку у зв'язку з прискореним цвітінням та дозріванням озимих культур. Це може сприяти збільшенню внутрішнього обсягу переробки, але загалом на протязі маркетингового року може не досягти рекордних показників через очікувану жорстку конкуренцію та обмежену пропозицію сировини.

    Зазначені виклики стимулюють українських виробників олійної продукції до пошуку нових стратегій та ефективних рішень для забезпечення стійкості та конкурентоспроможності на міжнародному ринку. Очікується, що зміни в ринкових умовах сприятимуть розвитку інновацій у галузі переробки ріпаку в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.