• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд активізував програму компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель
    Опубликовано: 2024-05-20 15:06:06

    Уряд активізував програму компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель, що стала необхідною в умовах військових дій на окупованих територіях. Згідно зі змінами до постанови, ухваленої Кабінетом міністрів 17 травня, до державного бюджету на 2024 рік закладено 3 мільярди гривень на ці цілі, з метою підтримки сільськогосподарських виробників.

    Зміни до постанови передбачають можливість компенсації як для тих фермерів, чиї землі вже були розміновані сертифікованими операторами протимінної діяльності в період з 24 лютого 2022 року до 15 квітня 2024 року, так і для тих, які планують провести розмінування у майбутньому. Держава забезпечить компенсацію 80% вартості розмінування, що стане значним стимулом для відновлення сільськогосподарських угідь та безпечного їх використання.

    Згідно з нормами нової постанови, право на компенсацію мають сільськогосподарські виробники, чиї землі розташовані на деокупованих територіях, поза зоною активних бойових дій. При цьому необхідно підтвердження факту забруднення земель вибухонебезпечними предметами через Центр протимінної діяльності, що впевнює в нетехнічному обстеженні та проведенні розмінування.

    Вже з початку широкомасштабного вторгнення і до 15 квітня 2024 року фермери, чиї землі були очищені, можуть подавати заявки на компенсацію, додаючи до них необхідні документи, що підтверджують проведення розмінування. Такий підхід спрощує процес і забезпечує прозору систему контролю за витратами коштів.

    Фермери, які планують розпочати розмінування на своїх ділянках, можуть звертатися до Державного аграрного реєстру для отримання інформації про вартість процедури, яка визначатиметься на відкритих торгах в системі Prozorro. Важливо відзначити, що компенсація надається лише раз за одну забруднену ділянку, що дозволяє ефективно використовувати державні ресурси та забезпечувати безпеку населення в умовах воєнного конфлікту.

    Таким чином, урядова ініціатива з компенсації за розмінування сприяє відновленню сільськогосподарських земель та забезпеченню безпеки мешканців в районах, що постраждали від військових дій.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.