• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ оцінив фінансові втрати України через блокаду кордонів до $400 мільйонів
    Опубликовано: 2024-04-08 16:04:29

    Відновлення блокади західного кордону в лютому призвело до значного скорочення імпорту товарів, що відобразилося на фінансових показниках країни. Згідно зі звітом Національного банку України (НБУ), фінансові втрати внаслідок цього заходу становлять 350-400 мільйонів доларів.

    У своєму звіті НБУ зазначає, що у лютому не відбулося очікуваного зростання імпорту товарів через відновлення блокади західних кордонів. Найбільше зниження спостерігалося у закупівлях продовольчих товарів, а також промислових виробів, таких як одяг та взуття, та деревини.

    В той же час, згідно зі звітом, спостерігалося зростання імпорту нафтопродуктів, добрив та фармацевтичних препаратів. Це може свідчити як про зміщення торговельних потоків в інші регіони, так і про нижчу інтенсивність блокування кордонів для перевезень товарів військового призначення.

    У березні 2024 року доходи загального фонду державного бюджету України без урахування грантів продовжили зростати, але темпи цього зростання сповільнилися порівняно з попередніми періодами. Проте, негативний вплив блокади західних кордонів на надходження від увезених товарів залишався.

    Зазначено, що через зменшену пропускну здатність на західному кордоні, основний товарообіг України відбувався через морські порти. Функціонування морського коридору забезпечувало стабільні обсяги експорту товарів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.